Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vapaj majke stradalih dječaka: Vratili su mi djecu u sanducima

djeca

U porodičnoj kući porodice Petrović u selu Trska kod Rače juče su dopremljeni kovčezi dječaka. Majka Sanja nije štedjela riječi ogorčenja na odgovorne, kojima je sa puno povjerenja dala svoja dva jedina sina u ruke.

– Za sve ekskurzije, izlete i bilo kakva putovanja plaćala sam osiguranje za djecu. Sada ih pitam – kako su ih čuvali? Iz kuće sam sinove ispratila žive i zdrave. Vratili su se u mrtvačkim kovčezima. Direktor škole je za mene kriv. Pitam se kako je dozvolio sebi da sjedne da pije piće, a da pusti djecu da šetaju stotinak metara dalje. Pitam se i ko je djeci, za koju se vidi da su maloljetna, smio da iznajmi pedaline bez nadzora starijih, bez pojaseva za spasavanje i to van kupališne sezone, kada nema spasilaca na plaži – kroz suze pita Sanja Petrović.

Ona je šokirana i činjenicom da joj ni direktor ni trener nisu izjavili saučešće niti poslali bar telegram.

Kako kaže, dolazili su svi osim njih dvojice. U OŠ „Karađorđe“ danas su skraćeni časovi, kako bi učenici mogli da isprate na vječni počinak svoje nastradale vršnjake. Dječaci će biti sahranjeni na seoskom groblju, piše Blic.rs.

Uhapšeni direktor, trener i iznajmljivači pedalina

Direktor OŠ „Karađorđe“ iz Rače, trener školskog fudbalskog kluba i vlasnici pedalina uhapšeni su juče zbog smrti Nikole (14) i Stefana Petrovića (13).

Zbog sumnje da su odgovorni za smrt braće iz Kragujevačke Rače, koja su se u nedelju utopila u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, pripadnici MUP-a juče su uhapsili direktora škole Zorana Jovanovića, trenera Mladena Glišića i bračni par iz Niša Dragana (65) i Milanku Stanković (64), koji na jezeru iznajmljuju pedaline.

Dječaci su u Gradištu bili na fudbalskoj utakmici i po povratku su svratili na jezero, gdje su iznajmili pedaline. Stariji Stefan je pokušao da pređe sa jedne na drugu, okliznuo se i upao u vodu, a Nikola je skočio za njim da ga spase.

Stankovići na pedaline bez kontrole puštali samu djecu

Da su se slične situacije i ranije događale na Srebrnom jezeru u slučaju bračnog para Stanković, za „Blic“ su juče otkrili revoltirani građani Gradišta. Stanković je pre samo dvije nsedmice u prilogu za jednu televiziju izjavio da „pedaline iznajmljuju za petoro-šestoro djece, po cijeni od po 500 dinara“.

– Po pravilniku, u pedalini smije da bude najviše četvoro, od kojih makar jedan mora biti punoljetan, a svi moraju imati spasilačke prsluke, što ga nije zanimalo. Djeca su redovno išla sama na pedalinu, kao i tog dana – kažu građani.