Za četvrtak zakazan sastanak Nikolića i Vučića sa političkim liderima iz RS-a

dacic

U zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije održan je sastanak vrha Srbije povodom stava Savjeta za implementaciju mira (PIC) u BiH da vlasti bh. entiteta Republika Srpska treba da odustanu od referenduma o Danu Republike Srpske zakazanom za 25. septembar, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je naveo prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić večeras je pozvao premijera Srbije Aleksandra Vučića na hitan sastanak povodom situacije u regionu, odnosno određenih odluka koje se tiču BiH i bh. entiteta Republike Srpske, a koje svakako imaju odraza na cijeli region i samim tim i na Srbiju.

”Na sastanku je veoma detaljno analizirana situacija koja se tiče bezbjednosti i regionalne stabilnosti. Razmatrano je o našim vitalnim nacionalnim i državnim interesima. Dogovorene su, preduzimaće se i već su preduzete mjere na zaštiti naših nacionalnih interesa tako da građani Srbije svakako mogu da budu spokojni da ničim neće biti ugrožena bezbjednost i stabilnost u našoj zemlji, a nadamo se i u čitavom regionu“, rekao je Dačić.

On je dodao da je na večerašnjem sastanku dogovoreno da se u četvrtak održi sastanak predsjednika Nikolića i premijera Vučića sa liderima iz BiH i Republike Srpske iz srpskog naroda na kojem će se razmotriti aktuelna situacija i eventualno dalji koraci.

”Još jednom želim da ponovim da smo mi zainteresovani i od vitalnog interesa je za sve sačuvati bezbjednost i stabilnost u regionu“, istakao je Dačić.

Sastanak je počeo oko 20.30, a osim predsjednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, prisustvovali su mu i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i ministarka pravde Nela Kuburović.