Halilović: Šteta što će Dodik u zatvor, odlično uništava RS

BiH

sefer halilovic bps

Sinoć je u prepunoj multimedijalnoj sali općine Novi Grad održan predizborni skup BPS-a kojem je prisustvovalo i stranačko rukovodstvo BPS-a predvođeno predsjednikom ove stranke Seferom Halilovićem.

Skupu su se predstavili kandidati BPS-a za načelnike općina Novi Grad i Ilidža, Izet Bijedić i Šahzija Mrkonja koji su prisutnim građanima govorili o svojim programima rada u periodu 2016-2020 stavljajući akcenat na programe zapošljavanje i pojačavanje socijalne osjetljivosti općina Novi Grad i Ilidža.

Prisutnim građanima obratili su se i predsjednik BPS-a Novi Grad Jasmin Šaljić koji je govorio o historijatu BPS-a te je podsjetio na BPS-ove najsvjetlije učinke u politici, dok je predsjednik BPS-a Ilidža Miro Grbavac kazao da za aktuelnog načelnika Ilidže, Senaida Memića, “može glasati samo lud čovjek” što je izazvalo smijeh prisutnih u sali.

Na ovog predizbornom skupu građanima Novog Grada obratili su se i predsjednik KO BPS-a Semir Halilović, koji je istakao da se nekoliko parlamentaraca BPS-a sa svih nivoa “stavilo na liste BPS-a za lokalne izbore da pomogne naših kolegama u cilju što boljeg rezultata” dok je generalni sekretar BPS-a Zaima Backović, u svom govoru, kratko poručio građanima da podrže kandidate BPS-a.

Posebnu pažnju izazvao je govor Bajre Beganovića, najstarijeg kandidata BPS-a, koji je i predsjednuk udruženja Roma te otac poginulog borca. Beganović je kazao da se sjeća kada je umro Josip Broz “Tito” da je govoreno da se naredni neće roditi ni za sto godina. “A rodio se, evo ga među nama” kazao je Beganović pokazujući rukom na predsjednika BPS-a Sefera Halilovića.

Na kraju skupa u Novom Gradu, građanima se obratio i predsjednik BPS-a Sefer Halilović čiji je izlazk na binu pratilo ustajanje svih pristunih u sali što je, inače, praksa na BPS-ovim skupoima širom BiH s kojim simpatizeri BPS-a iskazuju poštovanje Haliloviću.

Halilović je u svom govoru kazao da je BPS “politička moralna vertikala BiH” te da “smo mi radili ono što drugi nisu smjeli, govorili sve ono što su drugi prešućivali i zalagali se za državu kada je gotovo cijeli politički establištment BiH ostavio na cjedilu”.

“Ne postoji u političkoj praksi primjer da je neko formirao stranku a da je osnovni cilj bio borba za ne izlazak na izbore. To je 1996. godine uradio BPS kada smo odbili izaći na izbore jer naši građani, naše sestre i braća, naše komšije i prijatelji, nisu vraćeni svojim kućama. Mi smo pozvali sve da ne trče za vlašću nego da prvo vratimo narod kućama. Nisu na sposlušali i onda su 20 godina kasnije dobili Dodikov referendum” kazao je Halilović.

“Nemojte se bojati rata. To je medijski Dodikov i Vučićev spin kojim su pokušali da podignu tenzije. Oni da mogu pomogli bi sami sebi: žive na kreditima MMf-a, Kosovo ne mogu da vrate, Vojvodina im ide svojim putem, rasturena im je privreda, Dodik je sve rasprodao i njihove prijetnje, iskreno, izgledaju smiješne. BiH je država a mi ćemo na svaki potreban način zaštiti našu državu. Sada je na potezu međunarodna zajednica, oni trebaju da riješe Dodika jer oni garantuju mir, Dejtonski sporazum, vladavinu prava itd. Prema tome BPS je tu, mi stojimo iza svake izrečene riječi i jasno smo rekli i Dodiku i Vučiću i onom Dačiću da nećemo dati ni milimetar naše države. Što se tiče Dodika – šteta što će brzo u zatvor jer on zaista odlično uništava genocidnu tvorevinu RS”, kazao je Halilović ispraćen sa više aplauza tokom svog govora.