Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Spremni smo podržati zakone koji će omogućiti brži put BiH u EU

BiH

niksic

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić izjavio je sinoć na centralnom predizbornom skupu ove partije u Bugojnu da su članovi ove partije spremni pomoći aktuelnoj vlasti glasanjem u svim parlamentima za zakone koji će omogućiti brži put BiH ka Evropskoj uniji.

Poručio je da građanima u cijeloj BiH treba više posla, radnih mjesta, investicija, vijećnika i načelnika za sve građane i da su to prioriteti za koje se SDP zalaže u svom programu radi napretka BiH na putu ka EU.

Nikšić je ustvrdio da dogovoreni mehanizam koordinacije “na mala vrata uvodi etničku podjelu BiH i priprema teren za labavu konfederaciju, a moguće i konačnu podjelu BiH“.

-S nama se, dok smo bili u vlasti, nije moglo razgovarati o podjeli zemlje, i prodaji preduzeća, koja su vlasništvo svih građana BiH – kazao je predsjednik SDP-a BiH, dodajući da ova stranka neće odustati od zakona na kojima je ranije insistirala, među kojima je i zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Nikšić je poručio građanima Bugojna da imaju izbor i da 2. oktobra glasaju za “časne i poštene ljude, koji su sposobni učiniti njihov grad i život u njemu boljim“.

Na skupu je predstavljena lista kandidata OO SDP Bugojno za Općinsko vijeće i nezavisni kandidat za načelnika Asmir Karadža, kojem je ova partija javno dala svoju podršku.