Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komentar Dragojevića o napadu u Briselu mnogima se neće dopasti

oliver dragojevic

Tokom gostovanja na tamošnjem Narodnom radiju, hrvatski pjevač Oliver Dragojević dotakao se i aktuelnog trenutka u kojem živimo, hiljada izbjeglica koji stižu na granice Evropske unije…

“Grubo je kad se ja moram sjetit da je u belgijskoj koloniji Kongo ubijeno milione ljudi, i sad se začude kad neko pogine od neke njihove diverzantske akcije”, rekao je Oliver i dodao:

“Ne možeš prepoznat nikad ko je kriv među tim ljudima… Tamo ima puno žena i male djece, to treba pomoć, ali mladi ljudi koji idu iz svoje zemlje dok je tamo rat, to bi se kod nas osudilo, a ovako prolazi glat. Ja jesam za pomoć, ali razumno, jer oni će ugrozit sigurnost u Evropi, po svoj prilici. Ja sam djed – imam troje unučadi…” – podvukao je splitski pjevač.

Upitan pribojava li se za njihovu budućnost, kazao je:

“U tebi raste lijepo dijete, njemu strašne stvari prijete”, to je stih koji sam napisao prije milion godina. Strašno vrijeme je došlo za ovu djecu. Generacije kad odrastu redovno zaključuju kako je njihovo vrijeme bilo najbolje.”

Inače, povod za Oliverov dolazak u studio bio je skorašnji izlazak albuma “Familija”, koji izdaje “pola – pola” sa prijateljem Gibonnijem. Album će 2. aprila dva Splićanina promovirati na centralnom zagrebačkom trgu.