GMAIL

Google Chat uskoro dobija novu opciju

FOTO: Screenshot/Google

Kompanija u svoju aplikaciju za dopisivanje uvodi mogućnost predviđanja teksta, što znači da će, ako koristite engleski jezik, program za vas moći predlagati odgovore

Googleova aplikacija Chat, donedavno poznatija kao Hangouts, uskoro će dobiti dašak umjetne inteligencije. Kao što je to već bilo sa Docs i Gmailom, Google uvodi “pametno sastavljanje” koje će predlagati relevantne riječi u kontekstu onog što pišete, pokušavajući smanjiti potrošeno vrijeme i reducirati repetitivno tipkanje.

Cilj je, kažu iz kompanije, pomoći korisnicima pri komunikaciji s kolegama te “ubrzavanje razgovora i učinkovitije sprovođenje projekata”.

S obzirom da je Chat vrlo sličan Gmailu, donekle ima smisla uvesti pametno sastavljanje. Google naglašava da se ova značajka uvijek može isključiti no da će, nakon što dođe, on po osnovnim postavkama biti aktivna svim korisnicima.

Može je se isključiti micanjem kvačice pored stavke “Uključi prediktivne sugestije dok pišete poruke na webu i desktopu”.

Ova će nadogradnja biti dostupna samo za korisnike stolnih računara, odnosno na internetskoj verziji usluge, a široj će javnosti postati dostupna 26. juna, zaključuje Engadget.