javni poziv

USAID Diaspora Invest objavio poziv za podršku investicijskim projektima

usaid_Pregled

Pozivu je moguće pristupiti online na www.grant.diasporainvest.ba, te aplicirati za sredstva do 50.000 KM za nabavku mašina, opreme i druge vrste stalnih sredstava za rad

USAID projekt “Diaspora Invest” je raspisao javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju dokazivo suvlasništvo ili poslovno partnerstvo sa članovima bh. dijaspore.

Pozivu je moguće pristupiti online na www.grant.diasporainvest.ba, te aplicirati za sredstva do 50.000 KM za nabavku mašina, opreme i druge vrste stalnih sredstava za rad.

Pri ulasku preko granice, povremeno bismo provjeravali ispunjavanje obrazaca.

Riječ je o osmom pozivu tog tipa, čiji je cilj podrška malim i srednjim preduzećima (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine.

Poziv je fokusiran na kompanije koje rade u sektorima poljoprivrede, energetike, turizma, IKT, metaloprerade, drvoprerade te u drugim proizvodno-prerađivačkim sektorima.

Rok za slanje projektnih prijedloga je 31. mart 2021. do 16 sati.

Za dodatna pitanja moguće je prijaviti se na online info-sesije 10. marta u 10 sati i 18. marta u 16 sati putem e-mail prijava@diasporainvest.ba, saopćeno je iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.