Muko moja pređi na drugoga: Tuzlanka je baš na "vi" s parkingom (VIDEO) – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Muko moja pređi na drugoga: Tuzlanka je baš na “vi” s parkingom (VIDEO)

18/08/2018

Iako je to muškarcima teško da poveruju, rezultati jednog britanskog istraživanja pokazuju da se žene bolje parkiraju. Statistika pokazuje i da nježniji pol rjeđe učestvuje u fatalnim saobraćajnim nezgodama i manje krši saobraćajne propise.

Naime, parking kompanija snimala je mjesec dana oko 2.500 vozača kako se parkiravaju na 700 parking mjesta širom Velike Britanije.

Utvrdili su – žene bolje manevrišu u prostoru i lakše pronalaze mjesto za parkiranje.

No, kada pogledate muke ove Tuzlanke, shvatit ćete zašto se većina muškaraca nasmijala kada je pročitala rezultate spomenutog istraživanja. Istina, ona je pokušavala napustiti parking mjesto, ali to ga dođe na isto…

Pogledajte…

Što se spomenutog istraživanja tiče, tri činjenice su nepobitne bar kada je parkiranje u pitanju. One su preciznije, brže nađu mjesto i lakše pamte lekcije instruktora.

Pretpostavlja se da su žene plašljivije i obazrivije, pa zato imaju lošiju motoriku i osećaj za orijentaciju nego muškarci. Zbog toga i instruktori vožnje smatraju da bi tokom obuke trebalo posvetiti više časova parkiranju.

Dok muškarci smatraju da imaju poseban gen za dobru vožnju i parkiranje, žene je smatraju nuždom. Većina ih je samouvjerena na početku i za sve imaju opravdanje.

Bilo kako bilo – brojke u istraživanju su jasne – jedino u čemu su muškarci bolji od žena, kada je parkiranje u pitanju, jeste brzina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.