Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"tunirana"

Prodaje se vjerovatno najskuplja Lada Niva ikada

ln
FOTO: classic-trader.com

Niva je dobila brojne trkaće komponente, pojedine i s Porscheovim potpisom, a dimenzijama guma staje uz bok ogromnim igračima kao što je Lamborghini Urus ili Mercedes GLS

Lada Niva uprkos godinama je i dalje mnogima privlačna, posebno nakon što je dorade tuneri.

Jeftina osnova nudi brojne mogućnosti za unaprjeđenja, a ponekad se nađe i neko spreman da u maleni ruski terenac uloži gomilu novaca.

Grk Vaggelis Tsoumanis je jedan od onih koji nema granica, a pritom ne vodi puno računa o iskonskim karakteristikama izvornog modela.

Tako bi Niva trebala biti jednostavno radno vozilo koje svoje kvalitete pokazuje na terenu, a za svaki popravak vlasniku izbija najmanju moguću količinu novca. No, u slučaju Tsoumanisa takva teza ne vrijedi. Njegova Niva je sada “šminker” za kojem bi se okretali prolaznici gdje god da se pojavi.

Nimalo čudno jer uz atraktivnu crnu boju dobija ogromne 22-inčne felge. Ali to je tek početak potpuno restauriranog modela iz 2004. godine koji je u drugom životu prešao tek 4.600 km.

Niva je dobila brojne trkaće komponente, pojedine i s Porscheovim potpisom, a dimenzijama guma staje uz bok ogromnim igračima kao što je Lamborghini Urus ili Mercedes GLS.

Radi se naravno o pogonu na sva četiri točka, benzincu od 1.800 kubika, čiji motor sada daje snagu od čak 300 “konja”. Podsjećamo, izvorni fabrički model je imao tek 83 “konja”. Što se cijene tiče – 35.163 eura! Pogledajte OVDJE sve tehničke detalje o vozilu!