Crna Gora realizovala 88 od 168 obaveza pristupanja EU

Crna Gora – evropska unija

Crna Gora je u prva dva kvartala ove godine realizovala 88 od 168 obaveza planiranih iz Programa pristupanja EU, rekao je crnogorski ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović na prvoj sjednici Komisije za evropske integracije.

Pejović je na sjednici, na kojoj su razmatrani realizacija obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore EU 2017-2018. godine i planovi za unapređenje kvaliteta strategijskih dokumenata istakao ključnu ulogu komisije u nadgledanju sprovođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i u izradi, reviziji i praćenju realizacije Programa pristupanja.

Iz Ministarstva evropskih poslova saopšteno je da je u dijelu sprovođenja Programa pristupanja Pejović istakao da ukupan broj planiranih obaveza za prva dva kvartala iznosi 168, od kojih je realizovano 88, što predstavlja 52 odsto.

On je naveo da je u zakonodavnom dijelu, od ukupno planirana 143 akta, realizovano 68, odnosno 48 odsto, dok je u strategijskom dijelu, od planiranih 25 obaveza, realizovano 20, što čini 80 odsto.

Vlada Crne Gore je 4. maja donijela odluku o formiranju Komisije za evropske integracije.