Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đukanović: Crna Gora nepovratno na putu prema EU-u

milo djukanovic333

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao je u četvrtak navečer povodom crnogorskog Dana državnosti kako je Crna Gora nepovratno na putu evropskih integracija, te da želi, kroz partnerski odnos uzajamnog uvažavanja, usvajati evropske standarde koji će je učiniti dijelom savremene civilizacije.

Đukanović je rekao da Evropa mora znati, ako sebi želi dobro, da Balkan ne smije ostati izvan nje.

“Vjerujemo u ideju ujedinjene Evrope i u snagu EU-a da nađe odgovore na savremene izazove. Vjerujemo da je politika proširenja na zapadni Balkan važan dio vizije evropske budućnosti”, rekao je Đukanović.

On je rekao da je Crna Gora, koja je 11 godina od stjecanja neovisnosti postala punopravna članica NATO-a, zemlja predvodnica u pregovaračkom procesu za članstvo u EU-u, ali i važan faktor regionalne stabilnosti, bez otvorenih pitanja sa susjedima, prenosi Hina.

Đukanović je rekao da Crna Gora obilježava 13. jula – Dan državnosti – s ponosom i velikom nadom u doglednu bolju euvropsku budućnost, kao i da je, igrom istorijske sudbine, to datum koji je “do vječnosti uzdigao crnogorsko državno i nacionalno ime”.