Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futura EU nadigrala tim EU: Bilo bi i ubjedljivije da je teren neravan (FOTO)

aa_picture_20150827_6138924_web

Ekipa Future EU, koju su sačinjavali predstavnci Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova je u prijateljskoj utakmici pobijedila ekipu EU rezultatom 4:2, na stadionu FK Austria u Beču, prenosi Anadolu Agency.

Po dva gola za Future EU dali su premijer Makedonije Nikola Gruevski i Bekim Collaku, min evropskih integracija Kosova, dok su iz ekipe EU dva gola dali predstavnici Austrije.

U prvom pouvremeni rezultat je bio 2:0 za ekipu Future EU, a oba gola postigao je Gruevski, dok je isti broj golova u drugom poluvremenu dao Collaku.

Ministar vanjskihposlova BiH Igor Crnadak rekao je da je zadovoljan rezutlatom dodavši u šali kako su se predstavnici EU “ponijeli malo balkanski s obzirom da su ekipi Future EU rekli kako će se igrati na terenu ravne površine da bi naknadno, po izlasku na teren, saznali da se igra na travnatoj površini”.

“Obukli su kopačke i izašli na teren, međutim mi smo pokazali bolju igru i zasluženo pobijedili”, naglasio je Crnadak dodavši kako bi bio bolji rezultat da nije bilo “momenta iznenađenja”.

Iako je bilo najavljeno, u ekipi Futura EU nije nastupio premijer Albanije Edi Rama ni predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. Utakmicu je posmatrao veliki broj predstavnika Makedonije koji su sa predstavnicima Kosova aplauzima pozdravljali golove, a u publici je bio i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.