Niko u Briselu ne želi drugi referendum

britanija eu brexit

Šef Eurogrupe Jeroen Dijsselbloem rekao je da je “Brexit” politička činjenica i da niko u Briselu ne želi drugi referendum.

“Nisam čuo nikoga u Briselu da se zalaže za drugi referendum. Mislim da ljudi u Briselu žele da čuju šta britanska Vlada hoće da vidi u konačnom sporazumu i mi samo tražimo čistu situaciju po tom pitanju i da idemo dalje”, rekao je on.

Dijsselbloem je ovo izjavio nakon što je Nigel Farage, jedan od najvećih britanskih zagovornika “Brexita”, podržao drugi referendum, što je mnoge šokiralo, piše britanski “Dayli Express”.

“Za nas je ‘Brexit’ politička činjenica i moramo da se fokusiramo da smanjimo štetu i dobijemo dobar ishod”, rekao je Dijsselbloem, dodajući da niko u Briselu ne dovodi u pitanje mandat koji ima britanska Vlada, a to je da će biti “Brexita”.

On je rekao da neki strateški političari u Britaniji podržavaju izlazak iz EU bez sporazuma misleći da će time poboljšati poziciju Londona.

“Oni su mislili da će otići bez sporazuma ako nam zaprijete i da će time izvući bolju poziciju, ali to im se sada vraća”, rekao je on.