Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjednici izbora najbolje fotografije o temi I JA BiH U EU

foto predrag krstovic
FOTO: Predrag Krstović

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH proglasila je danas pobjedničke fotografije u okviru javnog poziva za izbor najbolje fotografije o temi „I JA BiH U EU“.

Prema ocjeni stručnog žirija najbolja je fotografija Predraga Krstovića, a prema ocjeni glasača na Facebook stranici Direkcije, fotografija Daria Šišula koja je osvojila 4044 glasa. Autori fotografija bit će nagrađeni sa po 500 KM.

Direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović zahvalio je učesnicima javnog poziva i istakao da “evropska ideja i njeno potpuno razumijevanje trebaju biti sve prisutniji i sve jači u svim segmentima društva”.

foto dario sisul

FOTO: Dario Šišul

Izbor je organizovan povodom obilježavanja Dana i sedmice Evrope u BiH. Temeljem ustupljenih autorskih prava, Direkcija će fotografije prispjele u okviru ovog javnog poziva koristiti u svrhu promocije procesa integrisanja u EU.

Izložbu 12 najboljih fotografija moguće je pogledati do 23. maja u prizemlju Zgrade prijateljstva između Grčke i BiH u Sarajevu, a trajno će biti postavljena i na Facebook stranici Direkcije.

Uz proglašenje pobjedničkih fotografija, Direkcija je organizovala i TweetUp događaj koji je okupio pripadnike online zajednice, saopćeno je iz Direkcija za evropske integracije BiH.