Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rutte poručio Hollanđanima: Poštujte pravila ili napustite zemlju

mark rutte

Premijer Holandije Mark Rutte u okviru izborne kampanje stavio je oglas u novine i poručio Holanđanima da napuste zemlju ako neće poštovati pravila.

Opći izbori u Holandiji održat će se u martu. U okviru izborne kampanje Rutte je dao oglas u novinama naslova “Svim Holanđanima”.

Lider Liberalne partije Rutte je u oglasu objavljenom preko cijele stranice mnogih novina, istakao kako neće dozvoliti remećenje mira zajednice.

Prema njegovim riječima, u posljednijh nekoliko godina sve je više postupaka koji unose nemir u zajednicu te istakao da oni koji to čine trebaju se osvijestiti.

Rutte smatra kako “oni koji ne poštuju pravila trebaju napustiti zemlju”.

Premijer je u intervjuu za jedan list istakao kako ga pojedini postupci uznemiravaju, a za primjer je uzeo razgovor za posao autobusne kompanije, kada se musliman nije želio rukovati s uposlenicom firme.

Nakon što nije dobio posao, pokrenuo je postupak protiv kompanije i sud je presudio u korist tužitelja.

“Mislim da je zasigurno autobusna kompanija u pravu. Neprihvatljivo je da se vozač autobusa zbog vjere ne rukuje sa ženama. Zbog toga ja i mnogi ljudi reagiraju na to jer prema normama u Holandiji, svako bi se sa svakim trebao rukovati”, smatra Rutte.