Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skopljaković razočaran nepopunjavanjem Upitnika Evropske komisije

upitnik-brisel

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković izrazio je na godišnjicu dospijeća Upitnika Europske komisije BiH, veliko razočarenje što BiH nije iskoristila priliku da, kroz ispunjavanje jednoga temeljnog političkog i tehničkog uvjeta, konačno otvori vrata europske obitelji kojoj, kako kaže, zemljopisno, povijesno i kulturno pripada.

– Ostaje gorka i bolna spoznaja da su se nesposobne i neiskrene političke vođe u BiH poigrale s voljom naroda i građana BiH i strateškim interesima države BiH i da su našu zemlju, umjesto prema Europi, odveli u slijepu ulicu, bijedu i siromaštvo i na ivicu demografske i intelektualne provalije – ocijenio je Skopljaković.

Dodao je kako je neshvatljivo da odgovorni političari ne mogu usuglasiti i popuniti jedan upitnik s odgovorima u kojima će Europska unija prepoznati što oni zapravo misle i kako vide sadašnjost i strateški promišljaju budućnost svoje zemlje.

– Tužno odzvanja činjenica da su nam do konca ove godine obećali aktiviranje programa MAP i dobivanje statusa kandidata, ali surova stvarnost nam je zapravo dala status jedine zemlje u povijesti europskih integracija koja je probila rok za popunu upitnika i dostavljanje odgovora za 100 posto – ističe se u priopćenju predsjednika Hrvatske stranke BiH.

– Umjesto da pokažu barem malo dostojanstva i grižnju savjesti oni nam i dalje serviraju svađe, sukobe i najavljuju blokade – ističe Skopljaković te naglašava kako se ne može oteti dojmu da ovu zemlju zapravo vode osobe koje nemaju vizije ili koje imaju tri antieuropske vizije.