Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U pripremi knjiga “BiH na svom evropskom putu”

wigemark_prijem_2

Centar za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu, u saradnji sa Američko-bosanskom fondacijom objavljuje knjigu “BiH: na svom evropskom putu” u kojoj su članci stručnih autora iz BiH te međunarodne zajednice, posvećeni ekonomsko-socijalnim reformama, o putu reformi, njihovim uspjesima i padovima, te uz preporuke autora kako dalje.

Kako Fena saznaje u Fondaciji, šef Delegacije Evropske unije Lars-Gunnar Wigemark će napisati uvod za ovu prestižnu publikaciju u kojoj će biti i članak posvećen razvoju IT sektora u BiH.

– Ovim aktivnostima pokušavano afirmisati potencijal mladih u Bosni i Hercegovini te razvoj IT sektora u našoj zemlji. Isto tako, u narednom periodu, posvetit ćemo veliku pažnju promociji razvoja turizma projektom koji smo započeli krajem prošle godine izradom promotivnog filma o turizmu kojeg je napravio Dejan Radmilović, projekt menadžer naše fondacije, a predstavljenog na ekonomskom forumu održanom na Centru za transatlantske odnose SAIS u Washingtonu prošlog decembra – rekao je Mak Kamenica, izvršni direktor Američko-bosanske fondacije.