Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wigemarku priznanje Počasni građanin Grada Zenice

wigemark
FOTO: I. K.

Gradsko vijeće Zenica usvojilo je prijedloge Ocjenjivačkog suda za dodjelu godišnjih javnih priznanja Zenice, u povodu 20. marta, Dana Grada Zenice.

Prema odluci ocjenjivačkog suda, javno priznanje “Počasnog građanina Grada Zenice“ biti će dodijeljeno šefu Delegacije EU u BiH ambasadoru Larsu Gunnaru Wigemarku za izuzetan doprinos i veliku podršku Gradu i unapređenju života u Zenici kroz različite projekte i finansijske investicije, a posebno u segmentu jačanja ugleda i odnosa Grada Zenice i Bosne i Hercegovine s institucijama Evropske unije.

Nagrade Grada Zenice bit će dodjeljeno Odboru za međureligijsku saradnju u Zenici za, kako je navedeno, jačanje tolerancije i promociju Zenice s najbojim institucionalnim međureligijskim dijalogom u BiH, Klubu paraolimpijskih sportova “Baton” za izuzetan doprinos u resocijalizaciji ratnih vojnih invalida i postignute sportske, kulturne i rezultate na edukaciji.

Prof. dr Alma Mekić-Abazović nominirana je za Nagradu grada Zenica za doprinos u oblasti urgentne medicine, onkologije i radioterapije, profesor Milenko Karović za odgojno-pedagoški rad, doprinos u oblasti muzičkog stvaralaštva i horskog pjevanja, te afirmaciju Zenice i jačanje njenog ugleda u zemlji i svijetu, a prim. dr Elviri Ljevaković za rezultate postignute u oblasti fizijatrijske i medicinske rehabilitacije boračke populacije i dugogodišnji humanitarni rad.

Priznanja i nagrade navedenim lauretima bit će uručeni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zenica 20. marta, na Dan grada Zenica.