Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić u trodnevnoj posjeti Briselu

zvizdic – press

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravit će od 19. do 22. juna u Briselu gdje će prisustvovati sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina, Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), te održati niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije i Evropskog parlamenta.

Zvizdić će se danas susresti s evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc, prisustvovati sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET)i, te imati odvojene susrete sa zastupnicima u Evropskom parlamentu Christianom Dan Predom, Toninom Piculom i Jozom Radošem.

U utorak, 20. juna, planiran je susret sa zamjenicom generalnog sekretara NATO saveza Rose Gottemoeller i prisustvovanje sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina te susreti s predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom i evropskim komesarom za okoliš, more i ribarstvo Karmenu Vellom.

Zvizdić će se u srijedu, 21. juna, susresti, u odvojenim susretima, sa zastupnicima Evropskog parlamenta Francom Bogovičem, Jasenkom Selimovićem i Ivanom Jakovčićem, zatim Grupom prijatelja BiH u Evropskom parlamentu, kao i zastupnicima u Evropskom parlamentu iz Republike Slovenije. Planiran je i susret s evropskim komesarom za proširenje i politike susjedstva Johannesom Hahnom, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.