Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srđan Puhalo

Superheroj Stanivuković, partijski neprijatelj broj 1

Da li će Stanivuković postati superheroj ili će sagorjeti u žaru borbe

Ako hoćete da vidite koga se trenutno plaši vlast Republike Srpske, pratite provladine medije i sve će vam se samo reći. Trenutno je to Draško Stanivuković, član PDP-a i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa osvojenih 20.186  glasova u izbornoj jedinici 3 i enigma na koju sadašnja vlast nema pravi odgovor.

U tom obračunu vlast ne bira sredstva, ali mladi Stanivuković još uvijek ne posustaje.

Zamjeraju mu što je sin bogatog oca, što mu otac ima veliku kući, što mu je u kući brendirani namještaj i što vozi Porše.  Mladi Stanivuković nije mogao da bira ni oca ni majku, otac mu koliko ja znam nije osuđivan za privredni kriminal, tako da ovaj arument protiv njega prilično glup.

Nazivaju ga engleskim špijunom, novim je čedom engleske obavještajne službe, samo zato što je umjesto Dodika ili Cvijanovićke dao intervju novinaru BBC-a Polu Mosu.

Optužuju ga da je kupio za dobre pare, šta god to značilo, Nacrt zakona o zabrani zastrašivanja od beogradskog advokata Bože Prelevića. Naravno, demanti je stigao od advokata Prelevića koji kaže „Nije tačan nijedan navod ovog teksta. Niti poznajem gospodina Stanivukovića, niti radim bilo koji zakon,….“

I to nije se PDP preko Stanivukovića finansira proteste u Srbiji protiv vlasti Aleksandra Vučića. Mogli smo pročitati da je nedavno dao 20 000 eura Nikoli Ćoriću organizatoru protesta u Sremskoj Mitrovici. Neposredno prije toga obećao je poslanici iz Srbije Aleksandri Jerkov da će sa svojom ekipom doći u Beograd da podrži šetače i donira 100 000 eura.

I da pred Novu godinu u njegovoj kući, se planirao ni manje ni više nego državni udar i to sa širokim narodnim masama, što je u suprotnsti sa samom definicijom ovog zajebanog čina.

Naravno sva ova pisanija nisu potkrepljena nijednim jedinim dokazom, ali to nije ni važno. Važno je da se nešto priča i izmišlja možda se neko na te izmišljotine i primi.

Do ovoga trenutka, a nikad se ne zna da li će ih biti još, Draško Stanivuković ima 6 krivičnih prijava i po prekršajnim nalozima i tužbama za klevetu oko 30.000 KM.

Ako vlasti u Republici Srpskoj nastave da ovako predano bave se mladim Stanivukoviće, bez nekih većih posledica po njega, postoji mogućnost da politička scena u Republici Srpskoj dobije svog superheroja. Taj superheroj je otporan na prozivke javnog servisa, lažne vijesti provladinih portala, botove i hejtove na društvenim mrežama, on je mlad, zgodan, ima zavodljiv osmjeh, koristi internet pametno, žestoki je borac protiv kriminala u Republici Srpskoj, pobjednik  i zaštitnik malog čovjeka.

Naravno kada je sistem korumpiran, neefikasan, partijski premrežen, kada su ljudi razočarani, uplašeni, apatični, osiromašeni i dezorjentisani,  superheroj koji će se iznenada pojaviti i riješiti stvar.

Da li će Stanivuković postati superheroj ili će sagorjeti u žaru borbe, pokazaće budućnost, ali to će u mnogome zavisiti od njegovih prijatelja iz partije, koliko su spremni da ga prate, podrže i sačuvaju od drugih i njega samog.


“Svi stavovi, mišljenja i zaključci koji su izneseni u kolumni ne odražavaju nužno stav i mišljenje online magazina Fokus.ba, već isključivo autora.“