FakTTest

anketa

Vozači dok čekaju prolazak kroz tunel Vranduk: “Trpi i šuti je** ga”

20/06/2019

Naša ekipa danas je posjetila ovu dionicu magistralnog puta M-17. Razgovarali smo sa vozačima, a u videu pogledajte njihova razmišljanja

 

Iz javnog preduzeća ”Ceste FBiH” saopćili su da će uložiti sve napore da bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj dionici.

– Projektom rekonstrukcije tunela Vranduk II je, zbog tehnologije i kompleksnosti radova u tunelu, predviđeno korištenje alternativnih pravaca te je promet preusmjeren na regionalnu cestu R445 Nemila – Banlozi – Zenica. Međutim, prvobitno preusmjerenje saobraćaja u samom tunelu tokom izvođenja radova na podnožju svoda, dovelo je do značajnog usporenja prometa – naveli su iz ”Cesta FBiH”.

S tim u vezi, prolazak teretnih vozila i uopće povećanje saobraćaja regionalnom cestom koja nije projektirana za te potrebe, kako navode iz ovog preduzeća, rezultirali su njenim značajnim oštećenjima koja su dodatno usporila odvijanje saobraćaja.

– JP ”Ceste FBiH” je poduzelo aktivnosti na saniranju ovog alternativnog pravca koje bi trebale biti okončane početkom jula, nakon čega će putnički saobraćaj biti u potpunosti preusmjeren na ovu cestu dok će se teretna vozila naizmjenično puštati jednom trakom kroz tunel. Na ovaj način će se smanjiti interval čekanja i ubrzati promet kroz tunel – saopćeno je.

Prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine oktobra, nakon čega će se saobraćaj pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu.

A naša ekipa danas je posjetila ovu dionicu magistralnog puta M-17. Razgovarali smo sa vozačima, a u videu pogledajte njihova razmišljanja.

Komentari

Autor: Anketa

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.