Srđan Puhalo

Zašto ostavka Ivane Begiću?

Vjerujem da ti je teško, vjerujem da si bijesan i bespomoćan, ali to je zato što tvoji protivnici vjeruju da je nečija homosekaulnost dovoljna da nekoga diskredituju i unište život čovjeka

Šta si loše uradio Ivane Begiću da bi dao ostavku u Partiji Demokratskog progresa (PDP), da bi prestao biti poslanik u Skupštini grada Banjaluke i povukao se iz javnog i političkog života Republike Srpske?

Nisi uradio ništa loše Ivane, jer biti homoseksualac nije loše.

Ivane Begiću sramota je biti lopov, lažov, prevarant, siledžija, diler ili ubica, zbog toga se daje ostavka, a trebalo bi i ići u zatvor, a ne zbog seksualne orjentacije.

Sramota je tući slabije od sebe, biti rasista, šovinista, homofob, sramota je biti političar koji političke protivnike pokušava diskreditovati objavljivanjem ukradenih eksplicitnih snimaka nečijeg privatnog seksa.

Begić: Zbog “privatnog snimka” povlačim se iz politike

Ako se Ivane povučeš iz javnog života, šta da rade svi oni prikriveni homoseksualci i lezbejke koji žive u Republici Srpskoj, strepeći da li će neko njihovu seksualnu orjentaciju zloupotrijebiti da im uništi privatni život i karijeru.

Dobio si mnoge bitke, dobićeš i ovu.

Vjerujem da ti je teško, vjerujem da si bijesan i bespomoćan, ali to je zato što tvoji protivnici vjeruju da je nečija homosekaulnost dovoljna da nekoga diskredituju i unište život čovjeka.

Vjeruj mi objavljivanje ovog snimka mnogo više govori o njima, nego o tebi. Ovo je njihova sramota, autogol i ispali su veći pederi od bilo kog homosekasualca i lezbejke.

Ti si sada slobodan čovjek, jer možeš biti ono što jesi, ne moraš se skrivati i pretvarati. Tebe više ne mogu ucjenjivati, ne mogu ti prijetiti i vjerujem da tek sada možeš dati svoj maksimum u politici i javnom životu.

Molim se i nadam da tvoja porodica ima dovoljno snage i razuma da te podrži i bude uz tebe u ovom delikatnom trenutku. Na kraju krajeva, ti si isti onaj Ivan, kao i prije snimka.

Sad ćeš vidjeti ko su ti istinski prijatelji.

Banjalučani su uz tebe, ne zato što si iz PDP-a, ne zato ni što si homoseksualac, već što su zgađeni ovim odvratnim činom.

Pomisli Ivane koliko je danas mladih ljudi u Banjaluci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini strahuje da se ne sazna njihova seksualna orjentacija. Oni nemaju problem sa sobom, već sa sredinom koja želi da budu ono što nisu.

Ti im možeš pomoći da sebe prihvate kao takve, ali i da ih prihvati porodica, rodbina, prijatelji i sredina u kojoj žive.

Imaj na umu, ovo više nije samo tvoja borba, ovo je borba svih nas koji želimo da živimo u jednom pristojon i tolerantnom društvu.

Ako predsjendik PDP-a Borenović i gradonačelnik Stanivuković imaju imalo hrabrosti i obraza neće prihvatiti tvoju ostavku i staće uz tebe i tvog javnog djelovanja.

Stanivuković: Tužno je na šta je spala politika

A SNSD, koji je danima najavljivao ovaj snimak, pokazao je koliko je nisko pao i kakav je ološ. Nadam se da im Banjaluka ovo neće nikada zaboraviti.

Ivane Begiću, želim ti svako dobro i snagu da ovo prebrodiš i nastaviš dalje.