Fokus TV

Koridor zvani čežnja

BiH za 18 godina izgradila trećinu Koridora, sadašnjom dinamikom bit će gotov za 36 godina

30/09/2019

Famozni Koridor 5C počeo se graditi 2001. godine, a od potrebnih 300 kilometara do sada su završili 100 kilometara

Taman kad čovjek pomisli da je čuo sve u životu, da ga ne može ništa iznenaditi, desi se preokret. Čitam, ovi naši iz vlasti najavili neki novi autoput. Trebali bismo biti dio jadransko-jonskog autoputa koji kreće iz Trsta, a završava u Grčkoj. I tako su ljudi planirali da kroz BiH prođe sedam kilometara tog autoputa. Međutim, iz ministarstva saobraćaja kažu da se oni bore da 110 km tog autoputa prođe kroz BiH.

Nego, da vidim kako su do sada radili. Famozni Koridor 5C počeo se graditi 2001. godine, a od potrebnih 300 kilometara do sada su završili 100 kilometara. Za 18 godina 100 kilometara… Prije skoro pet godina najavili su da bi do kraja 2016. godine trebalo da bude završeno skoro pola tog koridora, a do 2020. autoput bi trebao bit završen. Tako je bilo kad oni najavljuju i planiraju.

A u praksi to izgleda ovako: U pet godina izgrađena su svega dva kilometra autoputa.Vc E sad, izračunajte kad će biti izgrađen autoput Sarajevo – Beograd, a kad ovaj Jadransko – Jonski autoput. Da ne spominjem najavljene brze ceste… Možda za početak ne bi bilo loše da bar zakrpe ove stare puteve…

Komentari

Autor: Mirza Tanović

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.