Fokus TV

Bivši ambasador BiH u Belgiji postao član SDP-a (FOTO / VIDEO)

17/11/2017

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji Draško Aćimović od danas je zvanično novi član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Značku stranke dodijelio mu je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, pred novinarima, tokom pres-konferencije u Sarajevu na kojoj je saopćeno da je Aćimović novoprimljeni član. Također je najavljeno da je Predsjedništvo SDP-a na jučerašnjoj sjednici prihvatilo prijedlog i traži od Glavnog odbora da odgovarajućim odlukama omogući kooptiranje nekih kadrova u najviše organe stranke, u ovom slučaju imenovanje Draška Aćimovića za jednog od potpredsjednika SDP-a iz Republike Srpske.

Aćimovićevo članstvo u SDP-u obrazloženo je i u kontekstu nastojanja rukovodstva stranke da jača njenu poziciju i u Republici Srpskoj, kao i zapadnoj Hercegovini.

Novoprimljeni član je na pres-konferenciji naglasio njegovo i opredjeljenje SDP-a za politiku koja će od Bosne i Hercegovine učiniti društvo mira, dogovora i tolerancije, s jednakim pravima za svakoga, na svakom pedlju zemlje, a protiv politike straha, podjela, mržnje i ucjena.

– SDP ima reputaciju stranke koja je, na neki način, svima na srcu – riječi su Draška Aćimovića.

Istovjetno opredjeljenje stranke naglasili su i njen lider Nermin Nikšić te predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović.

Magazinović je kazao da narednu garnituru Vlade Republke Srpske neće biti moguće formirati bez učešća Soijaldemokratske partije, a za Draška Aćimovića je ustvrdio da je prekinuo ambasadorsku karijeru i vratio se u želji da pomogne, s vizijom Bosne i Hercegovine kao zemlje jednakih i sretnih ljudi.

Nikšić je dodao da SDP nema ništa protiv protiv da se građani izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili kako god žele, ali je krajnje vrijeme, dodao je, “da svi zajedno postanemo malo više Bosanci I Hercegovci”.

– Mi smo braća i sestre po majci Bosni i Hercegovini – riječi su lidera SDP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.