Bosnalijek: Najviši standardi, svjetska reputacija. Made in BiH!

eikon_20080513_002736

Bosnalijek je najstariji i najveći industrijski proizvođač lijekova u BiH sa bogatim proizvodnim programom koji obuhvata 140 lijekova.

Pored lijekova Bosnalijekov proizvodni program trenutno sadrži jedan dodatak ishrani, tri dezificijensa za medicinsku upotrebu i četiri dezificijensa za široku potrošnju.

U uvjetima i na način koji garantira vrhunski kvalitet Bosnalijek realizira ukupan asortiman vlastitih proizvoda u tri proizvodne cjeline.

[button color=”” size=”” type=”square” target=”” link=””]”Bosnalijek” je u 2014. ostvario ukupan prihod od prodaje u rekordnom iznosu od 120 miliona KM, što predstavlja rast od 21% u odnosu na 2013.[/button]

Proizvodni pogoni su savremeno koncipirani i dizajnirani u skladu sa važećim zahtjevima EU GMP što Bosnalijeku osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvaliteta.

Bosnalijek je trajno opredijeljen prema razvoju međunarodnog poslovanja, afirmaciji Bosnalijeka na tržištima širom svijeta i strateško povezivanja sa drugim farmaceutskim i zdravstvenim kompanijama.

Bosnalijek je u 2014. godini ambiciozno ušao u proširenje asortimana svojih lijekova. Više o načinu rada jedne od najuspješnijih kompanija u BiH možete pogledati u video prilogu Fokus TV-a.