Fokus TV

Novi Megane stigao na bh. tržište: Automobil koji budi strast

09/03/2016

Četvrta generacija Renault Megana stigla je i u BiH. Prije službenog početka prodaje Renault Meganea četvrte generacije na bosanskohercegovačkom tržištu, imali smo priliku testirati modele Megane, Megane GT i GT Line u okolici Sarajeva, a potom i prisustvovati zvaničnoj prezentaciji spomenutih modela koja je organizirana u hotelu Pino na Trebeviću.

Novi Megane odiše jedinstvenim stilom u kompaktnoj klasi i postavlja nova mjerila u ponudi high-tech tehnologije. Novi Megane na naše tržište dolazi s četiri bogata paketa opreme i sedam modernih pogonskih agregata s početnom cijenom od 26.900 KM sa PDV-om.

Niti jedan prethodni model Megana nije toliko podigao prašinu u kompaktnom segmentu kao četvrta generacija Meganea, prvenstveno zbog njegovog atraktivnog izgleda kako vanjskog tako i unutarnjeg Vrhunac Méganovog dolaska na tržište prati arsenal napredne tehnologije s kojom taj, uslovno rečeno, Francuz unosi nemir u kompaktnoj klasi.

MEGANE44

Uslovno rečeno je Francuz, jer se svi dijelovi za različite modele Renault Meganea proizvode u tri Renaultove tvornice u Španiji.

MEGANE

Renaultova nova modularna platforma CMF/CD omogućila je ugradnju tehnologija do sada rezerviranih za automobile iz viših segmenata. Stoga Novi Megane premijerno u kompaktnu klasu donosi jedinstvenu 4Control šasiju, koja je isključivo dostupna u serijskoj opremi kod modela GT.

Širina dostupnosti tehnoloških dodataka kod drugih verzija uključuje: sustav R-Link 2 sa multimedijskim ekranom najvećim u segmentu od 8,7 inča, zatim Full LED Pure Vision LED dnevna svjetla, električno preklopiv Head-Up display, Sistem LDW – sistem upozorenja o promjeni vozne trake, indikator za prekoračenje brzine i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova , automatsko uključivanje i isključivanje dugih svjetala, te sistem za parkiranje Slobodne ruke – Easy Park Assist kao i kamera za vožnju unatrag.

Novi Renault Megane na bh. tržište stiže sa četiri bogata paketa opreme, naziva: Life, Zen, Intens i Bose. U ponudi ostaju dvije unikatne linije opreme, GT Line koja se naslanja na treću razinu Intens, kao i unikatni GT, posebno dorađenu izvedbu od strane odjela Renault Sport.

MEGANE4

Atraktivni dizajn moguće je oplemeniti sa jedanaest različitih vanjskih boja karoserije, od čega je sedam metalik i tri metalik posebne boje: bijela Perla, crvena Flamme i plava Iron. Standardni kotači su veličine 16 inča, a u skladu sa razinom opremljenosti i stilom automobila, dostupni su aluminijski naplatci u veličinama od 16, 17 i 18 inča.

Ponuda pogonskih jedinica objedinjuje samo najbolje u percepciji efikasnosti i niske potrošnje goriva, a bh. kupcima u prodajnoj mreži na raspolaganju će biti četiri benzinske i tri dizelske verzije sa ručnim i EDC automatskim mjenjačima sa dvostrukim spojkama.

Osnovni model na bh. tržištu Mégane Life SCe 115 košta 26.900 KM sa PDV-om, a ulazni model uključuje solidnu listu standardne opreme koja od važnijih dijelova uključuje: Sistem za kontrolu stabilnosti ESP, Sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova ASR, ABS sistem s razdjelnikom kočione sile (EBD), Sistem aktivne pomoći pri kočenju u nuždi.

megane444

Tu su još i Sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici HSA, vozačev i suvozačev zračni jastuk, bočni sigurnosni zračni jastuci sprijeda i zračne zavjese, uz sistem za kontrolu pritiska u gumama.

Najjeftiniji Megane stiže uz tempomat i limitator brzine, električno podesiva i grijana vanjska ogledala, halogena prednja svjetla, manualni klima uređaj, LED dnevna svjetla, Renaultovu karticu, Radio Bluetooth, USB, AUX i pregledni zaslon osjetljiv na dodir…

Na kraju, s obzirom na cijenu i količinu opreme izvjesno je kako će novi Renault Megane biti ozbiljna konkurencija u kompaktnoj klasi. Poznate su i cijene svih modela novog Megane, a možete ih pogledati OVDJE

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.