Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Organske i zdrave namirnice dostavljaju na kućnu adresu

krompir ba

Kao i u većem dijelu Evrope, tako se i u BiH sve brže živi. Savremeni život ostavlja nam sve manje vremena za aktivnosti koje su se nekad podrazumijevale. Stres je svakodnevna pojava, a zdravlje dodatno narušavamo nezdravom ishranom. Rješenje za neke od ovih problema nudi Amel Mukača, koji je osnovao Poljoprivrednu zadrugu krompir.ba.

Uzgaja i dobavlja domaće voće, povrće, meso, kao i ostale proizvode. Sve možete kupiti online, te će vam biti dostavljeni na kućnu adresu.

“Zajedno s bratom sam 2009. godine došao na ideju da prodajemo povrće koje smo uzgajali u Fojnici. Vremenom smo odlučili proširiti prodaju u Sarajevo. Otvorili smo stranicu na Facebooku i dobili prvih 10 narudžbi. Tako je sve počelo”, rekao nam je Amel.

Ponosni su na svoj brend zelenara. Riječ je o korpi pomno biranog sezonskog voća i povrća, koje je organski uzgojeno u BiH.

Mnogobrojni proizvodi iz asortimana Poljoprivredne zadruge krompir.ba mogu se naručiti na nekoliko načina, nakon čega će biti dostavljeni na kućne adrese kupaca. Najlakše je preko portala krompir.ba, a procedura kupovanja vrlo je jednostavna, a u to se možete uvjeriti u video prilogu. Pored portala postoje još tri načina kako možete jednostavno naručiti njihove proizvode.

“Pored portalal krompir.ba, naše proizvode moguće je naručiti i putem naše Facebook stranice i telefonom“, objašnjava Mukača.

Sarađuju sa brojnim kooperantima širom BiH, od kojih dobivaju svježu i organski uzgojenu robu. U blizini Sarajeva uzgajaju vlastito povrće, a pojedine vrsta salata rastu i u zimskim mjesecima u plastenicima koji su pokriveni snijegom.

Počeci su bili veoma teški, a Amel je svjestan da je pred njim još mnogo posla i napornog rada kako bi ovu zadrugu digao na viši nivo. Želja mu je da proširi posao, poveća broj kooperanata sa kojima sarađuje, te da otvori nova radna mjesta. Namjera mu je da posao iz Sarajeva proširi i u Banja Luku.

Detaljnije o svemu možete pogledati u video prilogu.


“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“