Fokus TV

Pod pokroviteljstvom Bosnalijeka održan Kongres kardiologa i angiologa BiH

27/05/2016

Sedmi Internacionalni kongres kardiologa i angiologa BiH, koji se već tradicionalno održava svake tri godine, danas je održan u Mostaru [FOTOGALERIJA].

– Ove godine Kongres je okupio sudionike iz različitih zemalja svijeta (SAD, Njemačka, Švicarska) i regije kako bi se razmijenile nove spoznaje iz oblasti kardiologije, a sve u svrhu poboljšanja zdravlja stanovništva – kazala je predsjednica Udruženja kardiologa BiH i prof. s Kliničko-univerzitetskog centra Tuzla i Zumreta Kušljugić.

Zenaida Hasić, direktorica regije BiH u Bosnalijeku, koji je generalni sponzor Kongresa s međunarodnim učešćem, kazala je da oni kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano ulažu u razvoj i edukaciju šire zdravstvene zajednice.

– BiH ima najveći rizik od smrtnosti izazvane srčanim oboljenjem i s tim u svezi naš razvojni centar Bosnalijeka kontinuirano radi na razvoju novih molekula i terapijskih pristupa. Cilj nam je da i dalje održimo poziciju najvećeg domaćeg proizvođača lijekova u BiH – poručila je Hasić.

Ona je istovremeno ukazala na široku paletu kardio lijekova koju ima Bosnalijek, a koji se odlikuju kvalitetom jer u 65 godina postojanja te kompanije, pohvalila se, nisu imali nijedno povlačenje lijeka s tržišta.

Komentari