Uručene nagrade zaposlenicima Bosnalijeka za 25 godina staža (FOTO)

nagradeni

U krugu najveće bh. farmaceutske kompanije Bosnalijek organiziran je tradicionalni Porodični dan za zaposlenike ove kompanije i njihove porodice, a za tri radnika koji su napunili 25 godina radnog staža pripremljeni su specijalni zlatnici i zahvalnice koje im je uručio direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović, piše bh. novinska agencija Patria.

Nagrade su dobili Fikreta Briga, Mehdija Kačar i Zlatko Kotle.

Uzunović je pozdravio sve prisutne te kazao kako Bosnalijekova porodica broji 800 zaposlenih, kao i 300 penzionera za koje je 12. maja upriličen svečani ručak. Bosnalijek je svojim penzionerima obezbijedio i novčane poklone od 200 KM kao i neophodne lijekove.

bosnalijek(12)

– Oni su dio naše porodice. Divno je vidjeti ovoliki broj ljudi u našoj kompaniji i da svaka kompanija ima priliku da ovo doživi bili bi zaista jedna velika država – kazao je Uzunović.

Jedna od dobitnica nagrade Fikreta Briga kazala je za Patriju da je 25 godina radila sa velikim zadovoljstvom.

– Mi smo kao jedna velika porodica i dok radimo, tako da je ovo nama kao šlag na kraju. Prezadovoljna sam zaista – kazala je uzbuđena Briga koja je sa svojom porodicom proslavljala jubilej.

dan(3)

Bosnalijek je u proteklih 14 godina osigurao sretno djetinjstvo za 15 djevojčica i dječaka koji su odrastali i odrastaju u SOS porodici mame Fikrete. Bosnalijek pored pokrića godišnjih troškova porodice osigurava stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji. Uposlenici i članovi Uprave društva obilježavaju rođendane djece i podrška su im za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.

nagrada(2)

– Bosnalijek je dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH i veoma smo ponosni da naše uspješne poslovne rezultate dijelimo sa onima kojima je naša podrška najpotrebnija. Podrška organizaciji koja nesebično nastoji da osigura topli dom za svako dijete je naše trajno opredjeljenje – rekao je direktor Uzunović.

kafa

Prosječni radni staž zaposlenih u Bosnalijeku je 15 godina, a prosječna starost 40 godina. Od 800 zaposlenih 46% je visokoobrazovanih stručnjaka, 26 zaposlenika sa naučnim specijalističkim zvanjima, 37% mlađih od 35 godina, a 65% zaposlenih su žene.

U krugu kompanije pripremljen je roštilj, osvježenje, kolači i kafa iz Vispakove zlatne džezve.