Sinkro zapošljava 350 radnika i izvozi namještaj u 25 zemalja širom svijeta

sinkro 1

Posljednjih godina industrija namještaja u BiH u velikom je zamahu. Domaći proizvođači gotovo u potpunosti zadovoljavaju naše tržište, a svakim danom postaju sve ozbiljniji konkurenti na regionalnim, ali i svjetskim tržištima.

Jedan od najboljih primjera uspješne bh. kompanije koja se bavi proizvodnjom namještaja je Sinkro iz Sarajeva.

Firma koja je po kvaliteti priznata kako u BiH, tako i van naših granica. Dugi niz godina poznati su kao lider u prodaji repromaterijala i štofova, a napravili su veliki iskorak, te su danas poznati i kao jedan od najvećih proizvođača namještaja u BiH.

“Ove godine slavimo 18 godina rada. Riječ je o firmi koja je rasla matematičkom progresijom, kako na povećanju obima proizvodnje, tako i prodaje”, kaže nam Ismir Musić, marketing manager kompanije Sinkro.

Zapošljavaju veliki broj radnika i stručnog osoblja koji proizvode namještaj u fabrici od 20.000 m2. Pored BiH, njihovi proizvodi se mogu naći i u 25 zemalja širom Evrope i svijeta.

“Trenutno kompanija Sinkro ima oko 350 zaposlenih. Ono što nas izdvaja na tržištu je to što smo mi veliki domaći proizvođač tapaciranog namještaja i sarađujemo sa preko 50 salona namještaja u cijeloj BiH”, kaže Musić.

Fabrika se nalazi u Hrasnici, a u video prilogu možete pogledati i kako izgleda proizvodnja namješta u Sinkru.

U širokoj lepezi proizvoda koji su izloženi u njihovim salonima, posebno su ponosni na modele potpuno razvijene u kreativnom i produkcijskom timu Sinkra. Pored brojnih partnerskih salona širom BiH, Sinkro posjeduje i dva salona u Sarajevu.

Posljednjih godina kompanija Sinkro pored domaćeg, sve više se okreće inostranom tržištu. Redovni su izlagači na svim veliki evropskim sajmovima, a često osvajaju i nagrade za sjajno dizajnerski osmišljene štandove.

Na prošlogodišnjem sajmu u Kelnu imali su jedan od najposjećenijih štandova sa motivima Sarajeva, a u Beogradu su ocijenjeni kao jedan od najboljih štandova ikada.

U kompaniji su svjesni da su brojne poteškoće u našoj zemlji koja se još uvijek nalazi u fazi ekonomskog oporavka. Međutim, ističu da su usprkos svim problemima jedan od dokaza da se može uspješno poslovati i u BiH.


“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“