Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečanost u Kerametalu: Od male trgovine do modernog centra

Garden centar – Kerametal 11

Građani Sarajeva od danas su bogatiji za još jedan Garden centar koji je AT Kerametal otvorio u okviru svoje poslovne jedinice na Ilidži.

Centar se nalazi u Rakovičkoj cesti 88, a nudi najveći asortiman za kuću i vrt.

Veselko Čuljak, generalni direktor AT Kerametal, izrazio je zadovoljstvo urađenim, te pozvao građane Sarajeva da posjete Garden centar i sami se uvjere u veliki asortiman proizvoda po najpovoljnijim cijenama.

„Izražavam zadovoljstvo što smo danas otvorili ovako jedan moderni prostor. Garden centar je osposobljen da upotpunosti udovolji potrebama kupca u oblasti obrade vrta, bašti, poljoprivrednih djelatnosti i svakog domaćinstva.

Vjerujem da će kupci prepoznati naš kvalitet te da će uskoro ovo postati njihov stalni izbor“, kazao je Čuljak.

On je podsjetio na same početke rada kompanije, te otkrio otkud zainteresiranost za vrtni centar.

„AT Kerametal počeo je kao mala trgovačka kompanija koja je u svom začetku najveću pažnju obraćala na proizvode bijele tehnike, centralno grijanje i keramičke pločice. Ipak, prije desetak godina počelo je širenje asortimana na druge dijelove maloprodajne trgovine, prevashodno alate, široku potrošnju i kućne potrepštine.

Uvijek je tu negdje ‘zapinjao’ segment vrta, pa smo prije nekoliko godina počeli da ispitujemo tržište s manjim segmentom trgovine vrtnih ukrasnih sadnica, a poslije i voća. I naravno, kao u svakom poslu, kada započnete nešto, morate raditi do kraja ili nikako.

To nam je dalo motiv da u određenom trenutku ozbiljnije i profesionalnije razmišljamo o vrtnom programu. Širim pogledima, vlasnika i osnivača preduzeća, gospodina Ante Tomića, krenuli smo u segment opreme i sadnog materijala za vrt. I eto, danas smo u modernom Garden centru u kojem će kupci uživati“, poručio je Čuljak.

Iz AT Kerametala najavili su raznoliku ponudu uz akcijske cijene, te pregršt iznenađenja i poklona za kupce koji ovih dana dođu posjetiti novootvoreni Garden centar.