U Konjicu održan Lino višebojac

lino_visebojac_konjic_3
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Predstavljanjem brojnih sekcija JU “Druge osnovne škole”, izvođenjem kultne dječje pjesme, te navijačkom himnom Bosne i Hercegovine, igrokazima i flashmob tačkom buđenja Lino medvjedića i proljeća, u Konjicu je danas svečano otvoren peti Lino višebojac treće bosanskohercegovačke sezone.

Spomenuti projekat realizira se pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće JU “Druga osnovna škola” iz Konjica.

Današnji uvodni kulturno-umjetnički program, u kojem je učestvovala cijela škola, stalni žiri Lino višebojac tima ocijenio je najbojim u ovoj sezoni, a prema njihovom mišljenju, najjači utisak ostavila je scenografija Linograda koju je činila konjička ćuprija i poznati gradski objekti.

Pobjednici Lino višebojca Druge osnovne škole iz Konjica u konkurenciji dječaka je Bilal Kozić iz sedmog razreda, a u konkurenciji djevojčica, Ajla Mehić iz devetog razreda.

Pored spomenutoga, danas su po prvi put u trinaestogodišnjoj historiji Lino višebojca, uživo su oslikavani transparenti sa motivima Lino medvjedića, koje su tijekom takmičenja radile učenice Lamija Murtić i Suana Landžo.

Najbolji navijači bili su svi učenici JU “Druge osnovne škole”, dok su najbolje maske imali su učenici petih razreda.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Ova sezona započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja i Konjica, biti će upriičen u školama u Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.