Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krađe na bazenima

Dva kupača došla vozilom, a vratila se pješke

bazen-rvi-ilidza

Oduvijek su kupačima na bazenima nestajale stvari: torbe, mobiteli, naočale, patike ili papuče, novčanici, pantalone i slično

U arhivi Infobiroa, kojoj Fokus.ba ima pristup, pronašli smo tekst objavljen 2. augusta 2005. godine u Oslobođenju.

Tekst autora D. Pavlovića prenosimo u cjelosti:

Sarajevske bazene, pored građana koji su došli da tu potraže spas od nesnosnih vrućina, često posjećuju i lopovi koji vrebaju kome će ukrasti tašnu, mobitel, novac, vozilo… Takva dva lopova uhvaćena su u nedjelju, nakon što su od jedne žene ukrali torbicu.

Prema riječima portparola MUP-a Kantona Sarajevo Magbula Škore, u nedjelju u 16 sati, Četvrta PU (Ilidža) obaviještena je da je na bazenu RVI u Ulici hrasnička cesta na Ilidži ukradena torbica vlasništvo A.E. iz Sarajeva. U torbici su se nalazila dva mobilna telefona i izvjesna količina novca.

Infobiro
Oslobođenje

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije Četvrte PU su istog dana u 14.50 sati pronašli i uhapsili Isena R. (22), rođenog u Sarajevu, nastanjenog u opštini Centar Sarajevo, i Nedžada K. (24), rođenog u Sarajevu, nastanjenog u opštini Vogošća. Tom prilikom kod njih su pronađeni ukradeni predmeti koji su uz izdatu potvrdu oduzeti i vraćeni vlasnici. Protiv navedenih osoba će biti preduzete zakonom predviđene mjere”, kaže Škoro.

Dodatne mjere

Oduvijek su kupačima na bazenima nestajale stvari: torbe, mobiteli, naočale, patike ili papuče, novčanici, pantalone i slično. Međutim, u posljednje vrijeme lopovi su se više zainteresovali za vozila sa kojima građani dolaze na bazene. Škoro ističe da su tokom ove ljetne sezone kupačima koji su došli da se rashlade u bazenima na Bentbaši i Ilidži ukradena dva automobila i da su lopovi provalili u sedam vozila i pokrali šta su stigli.

“Ispred bazena Bentbaša provaljeno je u pet vozila. Od toga su rasvijetljena dva djela i dvije osobe su uhapšene. Na parkingu ispred Termalne rivijere na Ilidži ukradena su dva vozila, a u dva je provaljeno. Na tom bazenu zabilježeno je i pet krada ženskih tašni i mobilnih telefona”, dodaje Škoro.

On dodaje da će u saradnji sa odgovornima u kompleksu Termalna rivijera na Ilidži policija morati pojačati nadzor na većem osiguranju parkinga. Što se tiče policije, uvešće se dodatne mjere osmatranja parkinga, zasjeda, racija ili neka druga mjera.

Digitalni Arhiv možete pretraživati na internet adresi www.infobiro.ba. Riječ je o izdanju Mediacentra Sarajevo koji podržava razvoj nezavisnog i profesionalnog novinarstva u BiH.