Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U 19.30

33. Proba večeras u BPN Zenica

001 (1)

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku u pozorišne prostorije

Nakon festivalskog učešća u Takmičarskom programu 37. susreta kazališta/pozorišta u Brčkom, predstava koja je krajem oktobra premijerno izvedena u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, večeras ima svoje izvođenje na matičnoj sceni u 19.30 sati.

Predstava je premijerno izvedena pod naslovom „28. PROBA“, u režiji Lajle Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović. Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat, koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“.

Za petu repriznu izvedbu, koja će biti odigrana večeras u zeničkom BNP-u, ova predstava nosi naziv „33. PROBA“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.