kontinuirana podrška

412.000 maraka za podršku institucijama kulture u KS

kuric (1)

Direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH Šejla Šehabović je rekla da se ovih šest institucija kulture već duže vrijeme suočava sa različitim problemima

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić potpisao je danas sporazume o saradnji sa direktorima šest institucija kulture od značaja za BiH Mirsadom Sijarićem, Elmom Hašimbegović, Strajom Krsmanovićem, Devletom Filipović, Šejlom Šehabović i Sakibom Plehom.

Ukupna vrijednost sporazuma iznosi 412.000 KM koje će biti raspoređene za rad Zemaljskog muzeja BiH, Historijskog muzeja BiH, Umjetničke galerije BiH, Kinoteke BiH, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH te Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

– Radi se o kontinuiranoj podršci koju Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pruža ovim institucijama. Nastojat ćemo da kroz rebalans budžeta za 2019. godinu obezbijedimo dodatna sredstva za ove institucije te ovom prilikom pozivam i ostale nivoe vlasti da daju maksimalnu podršku njihovom radu – istakao je ministar Kurić.

Direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH Šejla Šehabović je rekla da se ovih šest institucija kulture već duže vrijeme suočava sa različitim problemima, ali da ipak situaciju olakšava činjenica da u ovom ministarstvu imaju partnera na čiju podršku mogu računati, navodi se u saopćenju.