Admir Glamočak, Marijana Petrović i Ena Kurtalić u žiriju 5. Juventafesta

juventafest

Ovogodišnji 5. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će održan od 9. do 13. septembra u Sarajevu, a pred žirijem će ovaj put biti težak zadatak.

Žiri Juventafesta u prethodne četiri godine su činili brojni međunarodno priznati pozorišni stručnjaci iz BiH i inozemstva.

U skladu sa već uspostavljenom tradicijom da žiri Festivala čine vrhunski stručnjaci, žiri jubilarnog Juventafesta radit će u sastavu: Admir Glamočak, glumac, reditelj i redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Marijana Petrović beogradska glumica, pedagoginja i teatrologinja koja je u stalnom angažmanu kao glumica u Malom pozorištu “Duško Radović” u Beogradu i Ena Kurtalić, mlada glumica i plesačica koja je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a trenutno je na master studiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani.

Ovogodišnji žiri će imati težak zadatak da od osam predstava koje dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Slovačke izabere dobitnike Grand Prixa za najbolju predstavu na Festivalu i Specijalne nagrade žirija, saopćeno je iz Press službe Juventafesta.