Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Almin Kaplan gostovao na “Književnom mostu” mostarskog Narodnog pozorišta

Almin Kaplan

Višestruko nagrađivani pjesnik Almin Kaplan bio je gost programa ”Književni most” u Narodnom pozorištu Mostar, saopšteno je u utorak iz tog pozorišta.

Kaplan je u “Studiju 64” govorio je o svojoj najnovijoj zbirci poezije “Bukara” koja je nagrađena na konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo u 2016. godini. Osim toga, čitao je tekst iz svog prvog romana “Trganje” koji će za nekoliko dana biti u prodaji u knjižarama, a publika je po prvi put imala priliku čuti stihove iz njegove nove knjige poezije u rukopisu “Vrtače”.

U “Književnom mostu” razgovarali su o zavičaju, identitetu, ljudima koji više ne znaju gdje im je dom, a bilo je riječi i o jeziku, čitanju i šutnji.

U petak, 10. novembra, u 20 sati, na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar je predstava “Ajmo na fuka” autora Dragana Komadine.

To je prva zajednička predstava Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Predstava je do sada igrana u Pragu, Brnu, Beču, Zagrebu, na Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, ali i u brojnim manjim gradovima širom BiH, navodi se u priopćenju.

Cijena ulaznice je sedam maraka, a za učenike, studente i penzionere 3,50 marke.