Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasada BiH u Ammanu organizuje Dane kulture BiH: Projekcije filmova i koncerti

Foto: MVPBiH
Plakat koncerta "Noć sevdaha"

Prvi Dani kulture BiH u Hašemitskoj kraljevini Jordan započeli su koncertom Amire Medunjanin

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Ammanu organizuju se prvi Dani kulture BiH koji će biti održani u Ammanu, Jerusalemu, Ramallahu i Bethlehemu.

U programu je održavanje nekoliko koncerata pod nazivom Noć sevdaha bosanskohercegovačke umjetnice Amire Medunjanin u pratnji harmonikaša Antonia Vrbičkog i Dani BiH filma prikazivanjem filmova „Sin“ Ines Tanović i „Pun mjesec“ Nermina Hamzagića.

Prva manifestacija u okviru Dana kulture BiH bio je koncert Noć sevdaha u Jeruzalemu u palestinskom kulturnom centru Yabous, a narednih dana će biti prikazani i filmovi. Planirani su koncerti i projekcije u Ramallahu i Bethlehemu.

Prvi Dani kulture BiH u Hašemitskoj kraljevini Jordan započeli su koncertom Amire Medunjanin 21. maja 2023. godine u najvećem i najpoznatijem kulturnom centru u Ammanu Al. Hussein Cultural Centre, a biće nastavljeni Danima BiH filma i prikazivanjem filmova.

Nakon koncerata i projekcija u Jeruzalemu i Ammanu, aktivnosti se nastavljaju organizovanjem Dana BiH filma krajem juna u Rammalahu i krajem jula u Ammanu.

Organizaciju i promociju Dana kulture BiH i Dana BiH filma pomažu istaknuti kulturni radnici, menadžeri i diplomate iz regiona.