Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izdanje za 2022.

Ambasada Italije u bh. gradovima predstavlja “Dane italijanskog filma”

l_c1c6482da0b4d9cf5affd1641cdc0965

Izdanje za 2022. „Dana italijanskog filma u BiH“, donosi selekciju komedija, drama i dokumentarnog filma, filmova dugog i kratkog metra

Ambasada Italije u Sarajevu predstavit će program posvećen italijanskom filmu, a projekcije će biti upriličene u bh. gradovima, saopćeno je iz Ambasade Italije.

-Dani italijanskog filma predstavljaju jedan od naših događaja kulturne promocije, za bosanskohercegovačku javnost, tradicionalno najomiljenijih – izjavio je ambasador Italije Marco Di Ruzza.

On je istaknuo da ovogodišnja manifestacija bilježi i dodatnu projekta, jer je proširen broj uključenih gradova, s Distriktom Brčko i gradom Zenicom, koji će se pridružiti Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli.

– Našom revijom želimo simbolično izgraditi most ka tradicionalnoj, filmskoj ljetnoj sezoni Sarajeva, periodu izvanredno intenzivnom i dinamičnom za prijestolnicu, u koju pristižu reditelji i akteri iz cijele regije i iz mnogobrojnih zemalja. Italija se tako potvrđuje prvorazrednim kinematografskim partnerom za Bosnu i Hercegovinu, njen film, njenu publiku – kazao je ambasador Di Ruzza.

Izdanje za 2022. „Dana italijanskog filma u BiH“, donosi selekciju komedija, drama i dokumentarnog filma, filmova dugog i kratkog metra.

Povodom tridesete godišnjice tragičnih događaja koji su obilježili početak rata u Bosni i Hercegovini i opsadu njene prijestolnice, Sarajeva, u završnici revije, predviđena su dva dana specifično posvećena sjećanju i historijskom osvrtu, uz projekciju dokumentarnih filmova “Hotel Sarajevo” Barbare Cupisti i “Unsafe Goražde” Enrica Dagnina, saopćeno je.