Kultura

Sarajevo

Ambasador Velike Britanije Matthew Field posjetio muzej “Valter brani Sarajevo”

29/11/2019

Britanski ambasador imao je priliku da sazna više o historijskoj ličnosti Vladimira Perića Valtera, detaljima vezanim za film, fenomenu svjetskog uspjeha filma, naročito u Kini,

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field posjetio je danas filmski muzej “Valter brani Sarajevo”, gdje su mu domaćini bili direktor Filmskog centra Sarajevo Jasmin Duraković i Ešrefa Krvavac, supruga reditelja Hajrudina Šibe Krvavca.

Ambasador Field informirao se o postavci muzeja, kao i priči o kultnom filmu koji je poslužio kao podloga za taj jedinstveni muzej u BiH i regiji.

Britanski ambasador imao je priliku da sazna više o historijskoj ličnosti Vladimira Perića Valtera, detaljima vezanim za film, fenomenu svjetskog uspjeha filma, naročito u Kini, te radu muzeja koji je od otvaranja do danas već posjetilo oko 20.000 posjetilaca.

Jasmin Duraković je ambasadora obavijestio o projektu širenja muzeja, ali i značaju kataloga Filmskog centra Sarajevo, koji je jedan od najvećih na Balkanu, kao i razvojnim planovima Centra za narednu godinu i izgradnju Filmskog studija na Jagomiru.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.