Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati magazin

Američki magazin “JazzTimes” predstavio novi album Sinana Alimanovića

sinan (1)

Muzički urednici CapRadia koji je inače član NPR-a (National Public Radio), a među njegovim partnerima je i BBC, uvrstio je naslovnu kompoziciju “Lejla” novog albuma Sinan Alimanović International Banda, na listu “Excellence In Jazz”

Jedan od najreferentnijih svjetskih magazina posvećenih jazz stvaralaštvu “JazzTimes” predstavio je album bh. jazz muzičara Sinana Alimanovića “Lejla” – Sinan Alimanović International Banda, koji je u septembru u New Yorku objavila izdavačka kuća Miles High Records.

Magazin “JazzTimes” osnovan je 1970. godine, sa sjedištem u Washingtonu. Posljednjih pedeset godina taj magazin spada u najčitanije i najrelevantnije medije koji prate najznačajnija svjetska ostvarenja iz oblasti tog pravca savremene umjetničke muzike.

Album Sinan Alimanović International Band “Lejla” (2020.) objavljen je u rubrici “New Jazz Now”. Zabilježio je svjetsku radijsku premijeru na Javnom radijskom servisu Kalifornijskog državnog univerziteta, CapRadio, sa sjedištem u Sacramentu.

Muzički urednici CapRadia koji je inače član NPR-a (National Public Radio), a među njegovim partnerima je i BBC, uvrstio je naslovnu kompoziciju “Lejla” novog albuma Sinan Alimanović International Banda, na listu “Excellence In Jazz”, a na kojoj su se našli neki od najvećih umjetnika jazza svih vremena, kao što su: Miles Davis, Dave Brubeck, McCoy Tyner, Red Garland, Sten Getz, te savremenici kao što je Diana Krall.

Album Sinan Alimanović International Banda “Lejla” realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca AMUS.