Kultura

Amira Medunjanin na Don Brankovim danima muzike

12/05/2017

U okviru XVI Don Brankovih dana muzike, muzičkog segmenta festivala KotorArt, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, 11. avgusta nastupiće bosansko-hercegovačka umjetnica i priznata interpretatorka sevdalinki, Amira Medunjanin.

Medunjanin će nastupiti uz pratnju proslavljenog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, jednog od najboljih evropskih džez muzičara današnjice, te gitariste Anta Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka. Vrhunska umjetnica iz Sarajeva priznata je i hvaljena od publike i kritičara širom svijeta za svoje predstavljanje novog, savremenog konteksta i forme sevdaha.

“Jako se radujem dolasku u Kotor. To će biti moja prva posjeta tom gradu i dodatna radost je sam povod, koncertno druženje…kud’ će ljepše!”, izjavila je Medunjanin.

Pored kvalitetnog i obimnog umjetničkog programa, KotorArt je prepoznat u javnosti kao festival koji afirmiše i značajna imena kvalitetne pop, rock, jazz i evergreen muzike iz čitavog regiona, poput Gibonnija, Josipe Lisac, Arsena Dedića i Gabi Novak sa Matijom Dedićem, Darka Rundeka, Massima Savića, Radeta Šerbedžije, Partibrejkers.

„Nastupi ovih umjetnika bili su neki od najispraćenijih kulturnih događaja toko ljeta u Crnoj Gori. Programi se odvijaju u okviru segmenta Don Brankovi dani muzike koji je fokusiran na klasičnu muziku, a s obzirom da smo se uspješno izborili za imidž festivala koji dovodi samo kvalitetne izvođače i da su takvi koncerti uvijek rasprodati i medijski vrlo atraktivni, od 2016. godine, u partnerstvu sa Coca-Cola-om ovakve programe izdvojili smo kao poseban segment festivala pod nazivom Coca-Cola Stage“, objasnila je Sara Lakičević, PR festivala KotorArt.

XVI KotorArt Don Brankovi dani muzike održaće se od 13. jula do 14. avgusta, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Opštine Kotor i UNESCO-a.

Međunarodni festival KotorArt je festival od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore. Stvara benefite za razvoj kulturnog turizma Kotora, promociju grada u inostranstvu i značajan doprinos međunarodnom imidžu Kotora kao neizbježne destinacije sa bogatom kulturnom ponudom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.