Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog visoke temperature

Ana Rucner odgađa koncerte u Mostaru i Sarajevu

Ana Rucner

Hrvatska violončelistica Ana Rucner, nakon sinoćnjeg koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici dobila je visoku temperaturu, zbog čega će njezini koncerti u Mostaru i Sarajevu biti odgođeni.

Koncert u Mostaru bio je zakazan za večeras, 17. novembra, a u Sarajevu dan kasnije, 18. novembra, saopštio je u subotu organizator koncerata Ivica Džambas koji ističe kako za sada nemaju nove termine, a svi koji su kupili ulaznice moći će zatražiti povrat novca na blagajnama dvorana.

“Žao mi je zbog svih koji su se veselili koncertu, ali nisam u mogućnosti nastupiti u izdanju kakvom ovako divna publika u Bosni i Hercegovini zaslužuje”, izjavila je Rucner komentirajući da jedva čeka iduće godine doći u Mostar i Sarajevo.

Organizator se ispričava svima koji su kupili ulaznice u Mostaru i Sarajevu.

“Bili smo primorani otkazati ova dva koncerta, jer zdravlje Ane nam je na prvom mjestu, kao i interes publike, a publika zaslužuje samo najbolje, a uvom trenutku zbog zdravstvenog stanja sugurno ne bi dobila najbolje”, navodi organizator i napominje kako će obavijestiti medije čim budu poznate informacije o novim terminima koncerata.