Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

ANUBiH otvorila novu čitaonicu u sklopu svoje biblioteke (VIDEO)

27/12/2017

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) otvorila je danas renoviranu čitaonicu biblioteke koja se nalazi u zgradi ove akademije, za čiju adaptaciju je sredstva osiguralo Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH.

Time su stvoreni uslovi za proširenje kapaciteta u pružanju bibliotečkih usluga širokom krugu korisnika iz akademske zajednice.

Predsjednik ANUBiH Miloš Trifković podsjetio je da je čitaonica uništena u periodu agresije na BiH.

– Poslije dugo vremena i traženja sredstava pomoglo nam je Ministarstvo, zahvaljujući ministrici Elviri Dilberović. Uspjeli smo iz temelje rekonstruirati biblioteku, uključujući i radove na parketu, prozorima i krovu – istakao je Trifković.

Rekao je da je biblioteka uvijek bila otvorena za sve ljude koji se bave naukom, od univerzitetskih nastavnika do studenata, pretežno magistranata i doktoranata.

– I prije otvaranja su se mogla koristiti pojedina izdanja iz fonda, ali često je bio problem s iznošenjem. Sada imamo odgovarajući prostor u kojem dajemo mogućnost ljudima da rade sa svim publikacijama koje imamo – naveo je Trifković.

Ministarstvo je za projekt obnove čitaonice biblioteke ANUBiH osiguralo 68.000 KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.