OMLADINSKI FILM FESTIVAL

Argentinski film “Sublime”, iz zvanične selekcije 72. Berlinalea, otvara ovogodišnji OFF

l_3b4c77e412de18d91879a4ea3045b023 (1)

Film je kako se navodi snažna drama, puna osjećaja i nimalo jednostavna priča

Argentinski film “Sublime” koji je prikazan u sklopu programa Generacija 14plus, 72.Berlinalea otvorit će ovogodišnje izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

U saopćenju Omladinskog film festivala (OFF) navodi se da je film “Sublime” reditelja Mariana Biasina na ovogodišnjem berlinskom film festivalu osvojio srca publike i te da je jedan od generacijskih filmova koji su bitni za društvo i društvene procese.

Film je kako se navodi snažna drama, puna osjećaja i nimalo jednostavna priča.

Reditelj Biasin je rođen u Buenos Airesu 1980. godine. Studirao je filmsku režiju na gradskom Escuela Profesional de Cine de Eliseo Subiela, a zatim je radio kao asistent režije na preko 30 argentinskih i međunarodnih igranih filmova. Snimio je niz muzičkih spotova i dokumentarnih filmova, uključujući i jedan o finskom metal bendu Stratovarius. Njegov debitantski kratki igrani film Fabrizio's Initiation prikazan je u sekciji Generation 2016 i osvojio je Kristalnog medvjeda.

Film “Sublime” biće prikazan 19.juna na otvaranju 14.Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Drugom evropskom prikazivanju filma prisustvovat će i dva glavna glavna glumca, Martín Miller, Teo Inama Chiabrando i producent filma koji će se predstaviti na crvenom tepihu ovogodišnjeg Festivala, u sklopu programa OFF Talks te OF Talents.

U ovogodišnjoj takmičarskoj selekciji dugometražnog filam OFF Generation Features, OFF će predstaviti pet filmova, od čega jedna svjetska, dvije regionalne i dvije nacionalne premijere.