mostar

Audicija novoosnovanog teatra SUM-a za prijem novih članova

Untitled-1

Audicija će se održati u četvrtak, 15. aprila, s početkom u 10 sati u Amfiteataru Sokrat i u petak, 16. aprila, također u 10 sati, u učionici broj 26 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Novoosnovani teatar Sveučilišta u Mostaru (SUM) organizira audiciju za prijem novih članova te ujedno i za prvi projekt – autorsko djelo Valerije Bago, predstavu “Samo me čekaj dugo”.

Prijaviti se mogu studenti SUM-a koji vole pozorište i glumu, uživaju biti na sceni ili iza scene, oni koji žele učiti o pozorištu i učestvovati u procesu stvaranja predstave, kao i u različitim kulturnim projektima o događanjima, saopćeno je iz Studentskog zbora SUM-a.

Dodaje se kako nikakve posebne pripreme nisu potrebne.

“Trenutno radimo na predstavi ‘Samo me čekaj dugo’, a ako želite biti dio nove predstave, sve što trebate je volja, malo uloženog vremena i puno ljubavi prema umjetnosti”, kazala je Valerija Bago.

Audicija će se održati u četvrtak, 15. aprila, s početkom u 10 sati u Amfiteataru Sokrat i u petak, 16. aprila, također u 10 sati, u učionici broj 26 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.