Kultura

saopćenje

Avdić: KS nastavlja finansirati sedam ustanova kulture od državnog značaja

01/03/2021

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovnine posjetio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, najavljujući nastavak finansiranja iz kantonalnog budžeta ove i drugih šest ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou.

– Osim toga, kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno, i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima, te svojim sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći – naveo je ministar Avdić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.