Kultura

težak period

Avdić podržao rad Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

26/02/2021

On je kazao da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam institucija kulture od značaja za BiH, iz budžeta Kantona Sarajevo, ostaje na prošlogodišnjem nivou

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je u petak Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću Stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio Stalne postavke te se upisao u Knjigu utisaka.

On je kazao da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam institucija kulture od značaja za BiH, iz budžeta Kantona Sarajevo, ostaje na prošlogodišnjem nivou.

-Kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu kada je to potrebno i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima te sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći – kazao je ministar Avdić.

Direktorica Šehabović je zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.