Kultura

"IDTCI"

Balet Mostar Arabesque osvojio prvo mjesto na međunarodnom plesnom natjecanju u Italiji

15/07/2022

Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela: uživo i online, a nakon polufinala od 800 sudionika u finale se plasiralo 130 natjecatelja

Na međunarodnom natjecanju “International Dance Talent Competition Italy 2022 (IDTCI)” održanom u talijanskom gradu Mesagne, članice Balet Mostar Arabesquea Nika Banović i Lana Kožul osvojile su prvo mjesto u kategoriji junior II duo s koreografijom “Logic of String”.

Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela: uživo i online, a nakon polufinala od 800 sudionika u finale se plasiralo 130 natjecatelja.

Značajan uspjeh postigle su i članice Balet Mostar Arabesquea Marija Šunjić, Amina Habibija, Nina Čuljak, Tadeja Jelčić, Bojana Bogdan i Gabrijela Kvesić. One su u kategoriji suvremeni ples ansambl osvojile treće mjesto s koreografijom „Boja vjetra”.

Umjetnička direktorica, profesorica baletske pedagogije Arleta Ćehić izjavila je kako je ponosna ovim rezultatom, ponajprije što dolazi od respektabilnog svjetskog žirija s dignitetom.

„Ako imamo na umu da smo stale rame uz rame s djecom i omladinom koja svakodnevno imaju časove i ogromnu podršku države iz koje dolaze, onda je naš uspjeh frapantan. I na kraju, znači mi da su moje autorske koreografije od ovakvog žirija prepoznate i najvišom ocjenom vrednovane“, dodala je Ćehić.

Glavni cilj ovoga natjecanja je da se sudionici ‘umreže’, da ih vide njihovi vršnjaci, nastavnici, direktori škola i prestižnih kompanija, i naravno, da se angažira publika.

Osim prvog, drugog i trećeg mjesta, podijeljene su prestižne školarine i vrijedne specijalne nagrade za najnadarenije natjecatelje, navodi se u priopćenju iz Baleta Mostar Arabesque.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.