Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

advent

Balet ‘Orašar’ prvi put u Mostaru

orasar

Balet „Orašar” na tradicionalnim turnejama kroz Hrvatsku od 2019. pogledalo je preko 18.000 zadovoljnih gledatelja, što dovoljno govori o iskustvu i uspjehu baletne trupe, a upravo mostarska publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe

Balet “Orašar”, jedna od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu, obogatit će adventski program u Mostaru.

Zahvaljujući potpori Grada Mostara i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije mostarska publika imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte, navodi se u priopćenju iz Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače.

Podsjetili su kako se radi o jednoj od najčarobnijih božićnih bajki koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

“Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku. Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije”, navode organizatori.

Balet „Orašar” na tradicionalnim turnejama kroz Hrvatsku od 2019. pogledalo je preko 18.000 zadovoljnih gledatelja, što dovoljno govori o iskustvu i uspjehu baletne trupe, a upravo mostarska publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe.

Mostarci po prvi put imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

„Orašar” će biti izvedene u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u nedjelju, 18. prosinca, s početkom u 20 sati, a ulaznice će biti u prodaji od ponedjeljka, 12. prosinca, u terminu od 13 do 18 sati na blagajni Kosače.